Дамата с камелиите на Варненския театър гостува на 14 ноември на Народния театър. Сценичната версия

...
Дамата с камелиите на Варненския театър гостува на 14 ноември на Народния театър. Сценичната версия
Коментари Харесай

Дамата с камелиите на Варненския театър гостува в София

„ Дамата с камелиите ” на Варненския театър гостува на 14 ноември на Народния спектакъл. Сценичната версия и режисурата на пиесата по творбата на Александър Дюма-син е на Маргарита Мачева.

„ Дамата с камелиите “ е роман за оня момент, в който щастието те допира за малко и след това изчезва. За пропуснатите благоприятни условия. За невъзможните избори. За разминаването с другия ", казва Маргарита Мачева. Допълва, че Дюма-син е написал романа си, откакто губи огромната си обич и посредством текста я съживява още веднъж и още веднъж, поправяйки грешките от предишното.



" Спектакълът, който сътворяваме с трупата на трагичен спектакъл " Стоян Бъчваров ", е опит за дисекция на предишното, сглобяващ части от липсващ живот, с цел да си отговорим на въпроса за какво проваляме сами препоръчаната ни опция за благополучие и търсим път обратно, чак когато към този момент е прекомерно късно ", споделя още Мачева.



В функциите са актьорите Христина Джурова, Недялко Стефанов, Стоян Радев, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Александра Майдавска, Миглена Везирова, Александра Койчева.

Преводът е на Михаил Маринов. Сценографията е на Борис Далчев. Костюмите са на Константин Вълков, музиката - на Петър Дундаков, а мултимедията - на Владислав Илиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР